ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ο Μίτσελ ξέρει...

Ο Μίτσελ ξέρει...

18/08/2014
 
 Σίγουρος για την επιλογή Μπενίτες, αλλά και τον Ολυμπιακό που δημιουργεί δήλωσε ο Μίτσελ. Γιατί δεν ήθελε Ετό και Ρομπίνιο, τι έγινε με Μήτρογλου, το «καμπανάκι» σε Μανωλά και η χάρη από Μαρινάκη.

Ο Μίτσελ ξέρει...
Αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα είχε να πει ο Μίτσελ στους εκπροσώπους του Τύπου που ταξίδεψαν με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη για το φιλικό με την Φενέρμπαχτσέ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η επικείμενη απόκτηση του Χόρχε Μπενίτες, με τον Ισπανό προπονητή να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Παραγουανό επιθετικό που ο ίδιος εισηγήθηκε την απόκτησή του. «Ξέρω ότι σας αρέσουν τα μεγάλα ονόματα και τα μεγάλα αστέρια. Αλλά για όλα αυτά τα ονόματα που γράφονται, έρχονται μάλλον με διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία από αυτή που θέλουμε εμείς», τόνισε.

Στη συνέχεια, ο 51χρονος προπονητής εξήγησε τη φιλοσοφία του όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας και για τα… μεγάλα ονόματα που ακούστηκαν όλο αυτό το διάστημα: «Ένα πράγμα που μου αρέσει στον Ολυμπιακό είναι το κλίμα στην ομάδα. Στ' αποδυτήρια. Και πως θέλουν όλοι να κάνουν μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό».

Για το θέμα με τον Πουλίδο υπογράμμισε: «Είναι σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Πρέπει να τα βρει πρώτα με την ομάδα του». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Άμραμπατ, λέγοντας: «Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να περιμένει δύο μήνες και να μας λέει έρχομαι, δεν έρχομαι».

Επίσης, είπε δύο λόγια για τον Φινμπόγκασον και την προσπάθεια που έκανε ο Μήτρογλου, ενώ ζήτησε μια χάρη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που το ρεπορτάζ αναφέρει πως είναι να κάνει ό,τι μπορεί για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Άλαν Πουλίδο.

Παράλληλα, ο Μίτσελ ανέλυσε και τη φιλοσοφία των Πειραιωτών στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο Champions League: «Πια δεν είμαστε καλεσμένοι στο πάρτι. Πρέπει να τους καλέσουμε κι εμείς στο πάρτι. Και αυτό το πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές».

Δεν θα μπορούσε, όμως, να μην αναφερθεί και στην «αποκάλυψη» της φετινής προετοιμασίας τον Δημήτρη Διαμαντάκο για τον οποίο είπε: «λέμε πολλά αλλά δεν δίνει κανείς σημασία στην δουλειά του … Γιατί να είναι ρίσκο; Μπορεί να μην είναι μόνος του στην ενδεκάδα ο Διαμαντάκος».

Τέλος, μίλησε και για τον Κώστα Μανωλά, τονίζοντας: «Και κατά την γνώμη μου και με όλη μου την αγάπη, έχει χάσει την συγκέντρωσή του με όλα αυτά τα θέματα. Θα πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο. Γιατί αν τελικά μείνει και η προετοιμασία του είναι μέτρια, με τραυματισμούς και κούραση τότε θα χάσει κι άλλο την συγκέντρωσή του».

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Μίτσελ στους εκπροσώπους του Τύπου


Πείτε μας για τον Μπενίτες;


«Μέσα στο καλοκαίρι εγώ, ο Αλκόρτα, ο Νικοπολίδης, ο Ισά και ο Χουάνχο είδαμε πάρα πολλούς παίκτες. Κυρίως επιθετικούς και στόπερ. Μερικές φορές οι παίκτες που επιλέγουμε, δεν είναι στα χέρια μας για να τους πάρουμε, επειδή υπάρχουν άλλες ομάδες σε άλλα πρωταθλήματα κι έτσι χάσαμε αρκετούς παίκτες. Μόνο με έναν παίκτη μπήκαμε σε συζητήσεις. Με τον Φινμπόγκασον. Όλα τ' άλλα ήταν απλά επιλογές. Αλλά τίποτα προχωρημένο. Το μόνο πραγματικό όνομα ήταν αυτό του Μπενίτες.

Όπου υπήρχαν τρεις ομάδες που τον παρακολουθούσαν. Στην Γκλάντμπαχ είπε όχι. Στο τέλος ο παίκτης επέλεξε να έρθει σε εμάς. Είναι η δική μας επιλογή για την απόφαση του στράικερ. Και απόφαση και της ομάδας. Και είναι η κατάλληλη μεταγραφή. Γιατί και ο παίκτης αποφάσισε να έρθει σε εμάς αλλά και είναι στα οικονομικά μας δεδομένα. Τον έχω δει σε 12 αγώνες. Η γνώμη μου για τον παίκτη είναι θετική. Και του Ράφα ήταν θετική. Και του Νικοπολίδη ήταν θετική. Είναι ένας παίκτης που έχει όλα τα στοιχεία που ψάχνουμε. Είναι σκόρερ. Έχει βάλει 22 γκολ σε 27 αγώνες στο πρωτάθλημα. Είναι νέος. Είναι παλικάρι. Είναι δυνατός. Έχει δυνατό χαρακτήρα. Και θέλει να έρθει στην Ευρώπη να πετύχει.

Και αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς. Ξέρω ότι σας αρέσουν τα μεγάλα ονόματα και τα μεγάλα αστέρια. Αλλά για όλα αυτά τα ονόματα που γράφονται, έρχονται μάλλον με διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία από αυτή που θέλουμε εμείς. Γι' αυτό είπαμε με σεβασμό πως θέλουμε μια ελληνική ομάδα, έναν Ελληνικό Ολυμπιακό αλλά θέλουμε να είμαστε και πιο κοντά και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γι' αυτό κοιτάξτε τα ονόματα που ήρθαν, τις μεταγραφές που κάναμε. Είναι νέοι ποδοσφαιριστές που θέλουν να προχωρήσουν. Όπως θέλει να προχωρήσει και ο Ολυμπιακός. Κι αυτή είναι η ιδέα. Πιστεύω πως ο Μπενίτες θα σας αρέσει».

Έχετε μιλήσει με τον παίκτη;

«Όχι, όχι. Δεν μιλάω ποτέ με ποδοσφαιριστές. Λέω την γνώμη μου και η ομάδα παίρνει αποφάσεις. Και δεν ζητάω ποτέ τίποτα. Μόνο ζήτησα για πρώτη φορά κάτι όταν μίλησα με τον πρόεδρο και ο πρόεδρος μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Είναι και κάτι που ζήτησα από τον πρόεδρο. Είμαι 20 μήνες στην ομάδα και δεν του έχω ζητήσει τίποτα. Αλλά και ο πρόεδρος με ρωτάει κάθε μέρα αν θέλω κάτι. Ο πρόεδρος σέβεται την γνώμη του προπονητή και αυτό με κάνει να νιώθω ευχάριστα. Και γι' αυτό χθες είχα το θάρρος να του ζητήσω και κάτι. Και πιστεύω πως θα το κάνει».

Θα είναι ο Μπενίτες η τελευταία κίνηση ενίσχυσης φέτος το καλοκαίρι;

«Ναι. Βέβαια ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την αγορά. Πέρσι χάσαμε τον Φετφατζίδη και τον Φέισα λίγο πριν το φινάλε της περιόδου του καλοκαιριού. Το ίδιο μπορεί να γίνει και φέτος. Περιμένουμε ακόμα το τι θα γίνει με τον Μανωλά. Και κατά την γνώμη μου και με όλη μου την αγάπη, έχει χάσει την συγκέντρωσή του με όλα αυτά τα θέματα. Μιλάνε πολύ για προτάσεις, για ευκαιρίες να φύγει από την ομάδα. Αυτό δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο, ούτε τον σύλλογο, ούτε τον προπονητή. Και επιμένω και θέλω να το γράψετε καλά αυτό. Με όλη την αγάπη που έχω για τον παίκτη, θα πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο. Γιατί αν τελικά μείνει και η προετοιμασία του είναι μέτρια, με τραυματισμούς και κούραση τότε θα χάσει κι άλλο την συγκέντρωσή του. Αλλά με όλη την αγάπη μου, του εύχομαι τα καλύτερα. Εδώ, εκεί, οπουδήποτε, αλλά γι' αυτό θέλει συγκέντρωση...».

Υπήρξαν επαφές και συζητήσεις με τον Ρομπίνιο;

«Τίποτα (στα ελληνικά)!!! Οι Ρομπίνιο, οι Ετό είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Υπέροχοι ποδοσφαιριστές. Σε αυτόν τον σύλλογο όμως όσο θα είμαι εγώ προπονητής θα έχουμε διαφορετική λογική. Ένα πράγμα που μου αρέσει στον Ολυμπιακό είναι το κλίμα στην ομάδα. Στ' αποδυτήρια. Και πως θέλουν όλοι να κάνουν μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό. Όταν έχεις έναν τέτοιο αστέρα στ' αποδυτήρια αλλάζουν δύο πράγματα. Θα έχει έναν διαφορετικό μισθό από τους υπόλοιπους.

Ένας σούπερ σταρ δεν ξέρουμε αν θέλουμε να συνεχίσει αυτήν την δουλειά που θέλουμε εμείς. Κι αν τον χάσουμε σε έναν αγώνα και τραυματιστεί δεν μπορούμε εμείς να τον περιμένουμε. Εμείς παίζουμε ομαδικά. Επιμένω, το κλίμα στην ομάδα και στ' αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλό. Όχι στη δουλειά που κάνουμε μόνο, αλλά και στις προσωπικές σχέσεις. Τελείως διαφορετικό κλίμα από αυτό που βρήκα όταν ήρθα. Δεν είναι ότι έκανε κάτι το τεχνικό μας επιτελείο. Είναι ότι οι παίκτες συμμετέχουν σ' αυτό το καλό κλίμα».

Δηλαδή πέρσι δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία ο Σαβιόλα; Φέτος θα είναι καλύτερος;

«Όχι. Είναι νέος ακόμα κι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα αποδυτήρια. Κι αυτός που το συνέχισε φέτος είναι ο Αμπιντάλ. Μην κοιτάτε την ηλικία τους, κοιτάτε την φιλοσοφία που έχουν. Είναι παίκτες που θαυμάζουν οι συμπαίκτες του. Δεν θαυμάζουν τον παίκτη, αλλά τον άντρα που έχουν δίπλα τους. Κι αυτό δεν θέλουμε να το χαλάσουμε φέτος στον Ολυμπιακό.

Αυτή είναι η σκέψη μας. Αλλιώς δεν θα ήταν εδώ. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο ρόστερ με 24 παίκτες και τον Ολαϊτάν. Και έχουν μείνει 2 εβδομάδες για παίκτες που μπορεί να φύγουν ή μπορεί να έρθουν».

Είπατε για 24 παίκτες; Ποιους έχετε αποκλείσει;

«Ίσως και λιγότεροι. Πάντα έλεγα για 22-23 παίκτες. Δεν έχω τόσους πολλούς μαζί μας. Τώρα έχω 26 στην ομάδα. Αυτοί που είναι εδώ και οι Μανιάτης, Αυλωνίτης, Κολοβός, Τσόρι, Σιόβας, Μανωλάς...».

Από αυτούς, όσοι δεν ήρθαν εδώ λόγω τραυματισμών είναι εκτός πλάνων;


«Όχι, όχι. Το πρωτάθλημα ξεκινάει σε μια εβδομάδα και υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν παίξει 60-70 λεπτά... Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε για τραυματισμούς. Και θέλουμε να δούμε και τον Αφελάι και τον Φορτούνη».

Σχετικά με τον Πουλίδο, τι έχετε να μας πείτε;

«Είναι σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Πρέπει να τα βρει πρώτα με την ομάδα του και μετά να βγει στην αγορά για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Εμείς παρακολουθήσαμε το θέμα μέχρι ενός σημείου και περιμένουμε όπως και οι άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός έδειξε ενδιαφέρον από την αρχή του παίκτη και περιμένουμε. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω!

Όπως το θέμα του Μπενίτες που υπήρχαν ομάδες από την Γερμανία και την Ισπανία αλλά ο παίκτης επέλεξε να έρθει σε εμάς. Άμα τελικά ο Πουλίδο μπορεί να βρει μια λύση με την ομάδα του, μετά θα επιλέξει που θα πάει. Δεν ξέρω που... Έχω κάτι στο νου μου όμως... Είναι μια πολύ ειδική περίπτωση πάντως. Ο ίδιος λέει ότι δεν υπέγραψε, η ομάδα του λέει ότι υπέγραψε. Κάποιος πρέπει να βρει μια λύση για το θέμα».

Θα είναι φέτος διαφορετικός ο Ολυμπιακός; Τι καινούργιο θα δούμε;

«Έχουμε περισσότερες επιλογές να παίξουμε διαφορετικά συστήματα φέτος. Το ρόστερ που έχουμε φέτος μας δίνει άλλες επιλογές. Να παίζουμε με διαφορετικό τρόπο. Ανεξάρτητα από τις θέσεις και το αρχικό σχέδιο, εμείς δείχνουμε ότι έχουμε ένα δικό μας στιλ. Στην επίθεση και στην άμυνα. Κι αυτό το ζούμε και στην προπόνηση. Το πως ετοιμαζόμαστε για το κάθε παιχνίδι και την κάθε διοργάνωση. Το βλέπαμε και στην προετοιμασία. Που ανεξάρτητα από τα αποτέλεσματα η αίσθηση ήταν πολύ καλή. Δεν έχει σημασία το ποιος είναι ο αντίπαλος απέναντι μας.

Εμείς προσπαθούμε να παίζουμε με τον δικό μας τρόπο. Κι ευτυχώς τα καταφέρνουμε. Και κάτι που μου αρέσει είναι πως το κάνουμε κι υπάρχει συνέχεια. Εάν δούμε τα τελευταία τέσσερα φιλικά που ήταν υψηλού επίπεδου, εμείς παίξαμε το ίδιο με την Μίλαν, την Λίβερπουλ την Σίτι, την Μπιλμπάο. Δεν μιλάμε για το αποτέλεσμα αλλά για την αίσθηση μέσα στο παιχνίδι.

Σα να μην ξεκινήσαμε από την αρχή. Σαν να υπήρχε μια συνέχεια. Και αυτό είναι πολύ καλό για τον προπονητή. Είδαμε και διαφορετικά συστήματα στα παιχνίδια που παίξαμε. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Σηκώνομαι λιγότερο από τον πάγκο».

Έχει ξεφύγει ο Ολυμπιακός από τις άλλες ελληνικές ομάδες;


«Δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό. Γιατί θα ήταν έλλειψη σεβασμού στο πρωτάθλημα που έχει καλές ομάδες. Είναι κάτι που πάντα λέω όταν με ρωτάνε και μου λένε ότι το "ελληνικό πρωτάθλημα είναι εύκολο να το πάρεις". Πιστεύω στο πρωτάθλημα μας υπάρχουν πέντε καλές ομάδες.

Δεν λέει κανείς πως η Μπουντεσλίγκα είναι εύκολη επειδή η Μπάγερν το πήρε 25 βαθμούς διαφορά από την Ντόρτμουντ. ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός είναι καλές ομάδες. Εμείς δεν παλεύουμε να έχουμε μια μεγαλύτερη διαφορά από τις ελληνικές ομάδες, αλλά για να έχουμε μια μικρότερη διαφορά από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Και πιστεύω πως έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Τώρα περιμένουμε την κλήρωση στις 28 του μηνός. Με μεγάλες ελπίδες. Θέλουμε να υπάρχει ανταγωνισμός στον όμιλο και να έχουμε ελπίδες.

Μετά δεν ξέρει κανείς ποτέ τι θα γίνει. Πιστεύω όμως ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Με δύο παίκτες σε κάθε θέση, οι μισοί μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις και σε διαφορετικά συστήματα. Και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα πάρουν ευκαιρίες.

Η ομάδα άλλαξε. Δεν λέω ότι άλλαξε για καλό. Αλλά άλλαξε. Κι όλα αυτά που λέγαμε από την αρχή ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός το έχουμε καταφέρει και είμαστε ολοένα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ομάδες. Γιατί το πιστεύουν και οι παίκτες. Πλέον δεν είμαστε μια ομάδα που απλά παίζει στην Ευρώπη. Έχουμε στόχους πια στην Ευρώπη.

Και αυτοί οι στόχοι έχουν μια βάση. Μια σταθερή βάση. Όταν χάσαμε στο “Ολντ Τράφορντ” και ο κόσμος έδειχνε ικανοποιημένος ένιωσα άσχημα. Δεν μπορεί να είναι ικανοποιητικό για εμάς να δείχνουμε μια καλή εικόνα. Πλέον πρέπει να δείχνουμε μια καλή εικόνα άλλα και να νικάμε.

Πια δεν είμαστε καλεσμένοι στο πάρτι. Πρέπει να τους καλέσουμε κι εμείς στο πάρτι. Και αυτό το πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές».

Υπάρχει θέμα Αμραμπάτ μετά και την απόκτηση του Αφελάι;


«Δεν το πιστεύω. Είχε την ευκαιρία να έρθει σε εμάς και την έχασε. Κι αυτό αλλάζει στον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να περιμένει δύο μήνες και να μας λέει έρχομαι, δεν έρχομαι. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν παίκτη και τον Μπενίτες. Ο Μπενίτες είπε έρχομαι και θα έρθει. Γύρισε από την Γερμανία και μόλις έφτασε στην Παραγουάη ήθελε να έρθει σε εμάς.

Δεν μπορεί να περιμένει ο Ολυμπιακός έναν παίκτη που μας ζητάει να περιμένουμε, όταν είναι σύμφωνες και οι δύο ομάδες. Πιστεύω ότι αξίζουμε έναν μεγαλύτερο σεβασμό. Συνέβη και με αυτόν τον παίκτη αλλά και με άλλους. Σέβομαι την απόφασή του, αλλά οι πόρτες του Ολυμπιακού εάν συμφωνεί και ο σύλλογος, είναι κλειστές γι' αυτούς του παίκτες. Γιατί ο Ολυμπιακός αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό! Μπορεί να πει ένας παίκτης ναι, όχι αλλά όχι να τ' αλλάζει κάθε μέρα».

Για τον Μήτρογλου;

«Ο Μήτρογλου έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να έρθει σε εμάς. Ανταλλάσσαμε μηνύματα μέχρι προχθές. Έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά ανήκει σε μια ομάδα που δεν ήθελε να τον αφήσει να έρθει σε εμάς. Είναι πολύ αγαπημένος παίκτης για εμάς. Η συμπεριφορά του μαζί μας ήταν πάντα πολύ καλή και η σχέση του επίσης. Εγώ τον ήθελα πάρα πολύ».

Σχετικά για τις προσδοκίες που υπήρχαν σχετικά με την απόκτηση ενός σέντερ φορ-όνομα;

«Η υποχρέωση των δημοσιογράφων είναι να ξέρουν ποιος είναι ο παίκτης. Δηλαδή να ξέρουν εάν ο Μπενίτες είναι καλός ή όχι; Εμείς πρέπει να δούμε την τιμή του παίκτη και το τι μπορεί να προσφέρει. Και γι' αυτό μένουν στο δρόμο οι συζητήσεις. Όπως στο θέμα του Ζόνας. Ξέρω ότι σας αρέσουν πολύ τα ονόματα, αλλά δεν γίνεται να βάλουμε τον Μικ Τζάγκερ να παίξει σέντερ φορ. Γίνεται; Όχι».

Ναι, όμως άλλο η Λατινική Αμερική κι άλλο η Ευρώπη για έναν τέτοιο παίκτη;

«Αυτό είναι αλήθεια. Βλέπεις έναν παίκτη να παίζει καλά σ' ένα πρωτάθλημα αλλά δεν παίζει σε άλλο. Όπως ο Κάμπελ. Στην Ισπανία δεν ήταν πολύ καλός στο πρωτάθλημα. Εμείς δεν είχαμε κάτι θετικό όταν τον πήραμε. Είχαμε μια ιδέα για το πως θ' αντιδράσει στον Ολυμπιακό και τώρα έχει μια θέση στην Άρσεναλ.

Ως προπονητής μπορεί να κάνω λάθη, αλλά εσείς πιστεύατε ότι ο Σάμαρης θα μπορούσε να σηκώσει τον Ολυμπιακό και την Εθνική; Αν τον έλεγα πριν θα λέγατε πως είμαι τρελός! Ο Ρομπέρτο, ο Μασουάκου και ο Ομάρ είναι παίκτες που έχουν το όνομα να παίξουν στον Ολυμπιακό; Ναι ή όχι; Σας αρέσουν; Στην αγορά δεν ξέρεις αν είναι καλοί ή όχι. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μου.

Και όταν έρθουν να βελτιώνονται. Πάντα υπάρχουν λίστες. Όπως γυναίκες με το καλύτερο στιλ στον κόσμο. Και δεν είναι ποτέ οι γυναίκες μας. Είναι στατιστικές, είναι λίστες και όταν γίνεται μια λίστα, να ψηφίσει ο κόσμος. Τρία ονόματα πχ. Μήτρογλου, Ζόνας, Μπενζεμά.

Όλοι επιλέγουν τον Μπενζεμά. Το ίδιο και ο Αντσελότι ε; Θα το ξαναπώ. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Προφανώς ξέρουμε ότι είναι διαφορετική η Παραγουάη από την Γερμανία. Άλλοι πήγαν και ήταν καλοί, άλλοι όχι. Ο ποδοσφαιριστής έχει τα στοιχεία που θέλουμε. Αλλά μην γράψετε τον Νοέμβρη πως ο προπονητής είχε δίκιο το καλοκαίρι».

Είναι έτοιμος ο Μπενίτες;

«Ο παίκτης ήταν σε δράση στο πρωτάθλημά του. Πιστεύω θα είναι γρήγορα μαζί μας, αλλά θα έχει κούραση μετά από τόσα ταξίδια. Αλλά και ο Αφελάι έκανε προετοιμασία με την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα. Σίγουρα δεν θα παίξει αλλά θα το δούμε σύντομα.

Επίσης λέμε πολλά αλλά δεν δίνει κανείς σημασία στην δουλειά του Διαμαντάκου. Κι αυτό είναι πολύ ελληνικό στοιχείο, με όλο το σεβασμό. Πόσα γκολ έχει βάλει; Τρία από τα πέντε της Αμερικής. Ένας ποδοσφαιριστής με παρελθόν. Πρώτος Έλληνας σκόρερ μέχρι τα 19 του. Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό κύπελλο με τις μικρές εθνικές ομάδα της Ελλάδας».

Είναι ρίσκο η χρησιμοποίηση του Διαμαντάκου, αφήνοντας κάποιον άλλον στον πάγκο;


«Γιατί να είναι ρίσκο; Μπορεί να μην είναι μόνος του στην ενδεκάδα ο Διαμαντάκος. Γι' αυτό αλλάζουμε συστήματα. Με την Σίτι πως παίξαμε; Τσόρι, Σαβιόλα, Διαμαντάκος κι άλλους τρεις από πίσω τους; Γιατί όχι Διαμαντάκος, Μπενίτες, Τσόρι; Το ίδιο μπορεί να παίξει κι ο Αφελάι».

Σκέφτεστε σε βάθος χρόνου το σχέδιο σας;


«Με ρωτάνε πότε θα γυρίσω στην Ισπανία. Αλλά δε το σκέφτομαι. Κάθε μέρα στον Ολυμπιακό προσπαθώ να κάνω μια διαφορετική ομάδα και δεν σκέφτομαι ποτέ την επιστροφή μου. Θέλω να κάνω καθημερινά την ομάδα ακόμα καλύτερη. Και όταν παίρνουμε νεαρούς παίκτες, θέλουμε να δούμε την πρόοδο. Δεν ξέρω πόσο θ' αντέξει η διοίκηση...».

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου